Moikka!

Elikkäs minä olen Henna, syntynyt vuonna 1990. Perheeseeni kuuluu minun lisäkseni avopuolisoni Tuomo (1983), meidän kaksi poikaa Jimi (2013) ja Jiri (2015), sekä tietysti koirat. Koirien lisäksi taloudessamme asustaa kuningasboa Dante ja viljakäärmeet Roxy ja Cora.

Itse olen aina ollut puhtaasti koiraihminen sillä lapsesta asti perheessäni on ollut koiria, enkä osaisi ilman koiraa elääkään.

Saksanpaimenkoira on ollut itselläni haave pienestä pitäen, kotona asuessani sellaista vanhemmat eivät antaneet ottaa joten rotuja läpi käytyäni ensimmäinen ihan oma koirani oli kultainennoutaja Pipa jonka valitettavasti jouduin lonkkavian ja selkäongelmien takia päästämään vihreille niityille vuonna 2016 kun Pipa täytti 8-vuotta. Pipan viimeinen puolivuotta oli pelkkää sinnittelyä kipulääkkeiden varassa mutta halusin koiran itse haudata enkä jättää tuhkattavaksi niin kevyellä elämällä sinniteltiin kevääseen.

Mila on minun ensimmäinen pitkäkarvainen saksanpaimenkoirani ja olenkin sen myötä täysin rotuun rakastunut en vaan vielä 2017 osannut kuvitellakaan että Milan myötä tulisi kasvattajakurssille lähdettyä ja oma kennelnimi haettua. Mutta niin siinä vain kävi kun teimme yhteistyötä Milan kasvattajien kanssa teettämällä Milalle pentue niin ajatus omasta kennelnimestä vaan vahvistui. Kasvattajakurssin kävin loka- marraskuussa 2020 ja kennelnimi myönnettiin 31.3.2021

Harrastuksiini kuuluu koirien kanssa touhuilut, toki näyttelyjutut on meidän ykkösjuttu, mutta lisäksi kesäisin käydään metsäjälkeä tekemässä omaksi iloksemme.

Koirien lisäksi tykkään viettää aikaa hevosten parissa. Satunnaisesti käyn täällä Kajaanissa Hevosharrastekeskuksessa yksityistunneilla ja sitten hyvän ystäväni luona ajo hommissa tai ihan vain rapsuttelemassa heppoja. Se on täydellistä aivojen nollaamista minulle.

Kasvattaja kurssin lisäksi olen käynyt kennelliiton kaverikoirakurssin syyskuussa 2018 ja siitä lähtien olen ollut virallinen kennelliiton kaverikoiraohjaaja. Kaverikoirina meidän taloudessa toimii Jogi 11.2018 lähtien ja Mila 5.2019 lähtien.